Minun maisemani - Hetkistä valokuvahaaste

maaliskuuta 07, 2017

Viime kesänä Muurlan opiston vuoden pituisen lyhytkurssin päätyttyä jäin kaipaamaan säännöllisiä kuvaustehtäviä ja palautteenantopäiviä. Minusta on mielenkiintoista nähdä muiden ihmisten tulkintoja ja vastaavasti palastella niitä omia kuviksi. Säännölliset kuvaustehtävät myös haastavat tekemään. On omalla kohdallani täysin eri asia ottaa kuvia kuin tehdä niitä. 

Hetki sitten kysäisin Hempee-blogin Jonnalta, kiinnostaisiko häntä jokin netin kautta toteutettava valokuvaukseen liittyvä kuukausihaaste, ja Jonna innostuikin samalta istumalta. Päätimme, että haaste ei koske vain meitä, vaan ketä tahansa, joka siihen haluaa osallistua! Näiden ajatusten taustoittamana syntyi nyt siis Hetkistä Valokuvahaaste. 

Valokuvahaaste lyhykäisyydessään siis on kuukausittain vaihtuva kuvaustehtävä, johon voi osallistua haasteen FB-ryhmässä jakamalla oman kuvapostauksensa. Maaliskuun tehtävä oli ensimmäinen laatuaan, ja tämä on minun toteutukseni siitä:Pohjustan omia töitäni sen verran, että halusin tähän jotain itselleni ei-niin-tavanomaista kuvaa. Hypätä hieman pois siitä omasta tutusta laatikosta.  Itse olen näihin tyytyväinen, ja lopputulos oli se, mitä kuvilta alunperin hainkin (harvinaista!).MetsäKaupunkiMeri


Minun maisemani ovat sitä, mitä milloinkin niistä haluan nähdä. Hetkiä ja olotiloja. Ristiriitoja ja seesteisyyttä. Sitä ne ovat. 


Jos sinäkin haluat osallistua valokuvaushaasteeseen, liity Hetkistä Valokuvahaasteen FB-ryhmään! Ryhmä on avoin kaikille, ja sen tarkoituksena on tukea valokuvauksen harrastamista ja mahdollistaa myös kuvapalautteiden saaminen toisilta valokuvauksesta kiinnostuneilta. Kuukausihaasteen lisäksi tulossa on halukkaille myös välipalaksi bonustehtäviä!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Siulta osasin tällästä odottaa, hyvällä tavalla tottakai! Tykästyin kamalasti ja on miusta kauniin yksinkertaiset kuva, mutta silti jään tuijottelemaan ja miettimään jokaisen kohdalla! Mainio toteutus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla! Ja hyvä, että jättää miettimisellekin tilaa! :)

   Poista
 2. Ihanat ja raikkaan erilaiset kuvat! Etenkin sen jälkeen, kun itse tarttuu samaan haasteeseen juuri siitä ehkäpä tyypillisemmästä mahdollisesta kulmasta... :-D

  Ei vaan - ehkä kaikkein parasta tässä sun sarjassasi oli ehdottomasti se, kuinka paljon tarttumapintaa katsoja saa kuviin - ja silti näissä on todella reilusti tulkinnanvaraa jo aivan senkin suhteen, kuka kuvia katselee. Piristävän erilaiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitos! Tosi ihana kuulla. :)

   Poista

Jos sinulla heräsi ajatuksia, jaa ne kanssani. Kuulisin mielelläni, mitä sinä ajattelet.